Нощ на литературата ще има във Велико Търново

Публикувано на пт, 2 окт. 2020
447 четения

Три читателски гнезда във В. Търново ще посрещнат любителите на писаното слово в Нощта на литературата. Тя ще се проведе на 7 октомври от 18 ч. до 21,30 ч. в 14 български града. В старата столица домакини на инициативата ще са Художествената галерия “Борис Денев” в парк “Асеневци”, църквата-музей “Свети апостоли Петър и Павел” в кв. “Асенов” и Арт-бар “Хипстър” на Самоводската чаршия. На нетрадиционните за четене места посетителите ще се запознаят с творби на съвременни европейски писатели. Най-страстните почитатели на Нощта на литературата ще участват в томбола с награди – книги, осигурени от великотърновското издателство “Фабер”. Във всяко едно от трите читателски гнезда, след като изслушат съответните откъси, те ще могат да получат специален талон с автограф на четеца. Събралите и трите талона могат да заповядат в 21,45 ч. в Бар “Хипстър”, където ще се изтеглят печелившите от томболата, информират организаторите.
Това е деветата за България Нощ на литературата, като по традиция тя е част от Календара на културните събития на Община В. Търново. Главни организатори на събитието са посолствата и културните институти на европейски страни (EUNIC България и други), Представителството на Европейската комисия в България, Фондация “Детски книги”.
В историческата и духовна столица на България партньори на организаторите от Община В. Търново са издателство “Фабер”, Регионален исторически музей, Художествена галерия “Борис Денев” и Арт-бар “Хипстър”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново