Ники Илиев иска да снима новия си филм във В. Търново

Публикувано на чт, 24 окт. 2019
387 четения

“Велико Търново е прекрасен град. Сигурно скоро ще дойдем да снимаме и тук”, каза Ники Илиев при представянето на най-новия български филм в старата столица. Актьорът, сценарист и режисьор Ники Илиев пристигна във В. Търново, за да промотира лентата си “Завръщане”. С него бе и кучето му Анджи, което също участва в снимките и получи симпатиите на публиката. Малко остана премиерата на филма да бъде белязана от неприятна случка, тъй като “паяка” щеше да вдигне автомобила на госта, но навременната намеса на персонала на “Кинополис Искра” предотврати неприятностите.
“Много се радвам, че съм във В. Търново. Тази зала е прекрасна и киното е много хубаво. Чудесно е, че се правят такива неща в града. Започнах да пиша сценария миналата година по това време. Заснехме го през лятото, готов е буквално от десетина дни и ето, че вече можем да го гледаме. Надявам се, че се получи вдъхновяващ филм. В него участват много млади актьори, както и Стефан Данаилов, който за наша радост след здравословните проблеми вече се чувства по-добре”, каза пред великотърновската публика Ники Илиев.
Той добави, че в последната половин година е почивал един-единствен ден и сега обикаля страната, за да представя продукцията. След това режисьорът ще посети Италия, където ще участва с филма във фестивал на българското кино. Илиев сподели, че като сценарист обича да пише за това, което познава най-добре, и поради тази причина филмите му са свързани с неговото поколение. Затова и актьорите, които участват във филмите му, са предимно на неговата възраст. Въпреки това често използва и утвърдени артисти, като Кристоф Ламбер, Микеле Плачидо, Стефан Данаилов, Георги Стайков и др.
Николай ВЕНКОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново