Нейко Генчев с нов пробив в световна кънтри класация

Публикувано на ср, 10 май 2023
513 четения

Зам.-кметът на В. Търново Нейко Генчев влезе директно на 23-то място в световната музикална класация „Country Top 40“ с новата си песен „Hello My Friend“. Като музикант той използва артистичния си псевдоним Барни Есвил, а изпълнението му е в дует с младата кънтри звезда от Нешвил Сара Харалсън. Класацията се формира от мненията на повече от 1000 водещи на предавания за кънтри музика, диджеи и журналисти, и се излъчва от близо 1000 радиостанции в света, които кънтри радиото от Нешвил снабдява със записи и нови предложения, поясни Генчев.
След като песента “Live for the Day”, кавър на хита на Росица Кирилова “Живей за мига”, се задържа повече от три месеца в тази най-престижна класация за кънтри музика, наричана в някои страни Hot Disk, сега в нея е и новата песен на Генчев, изпреварила повече от 300 нови предложения. Английският текст, аранжиментът и изпълнението отново са на великотърновеца, а оригиналът е любимата на поколения българи “Здравей, как си приятелю”, на композитора Стефан Диомов. При записа са участвали студийни музиканти от Нешвил, а постпродукцията, както и при предишното парче, е завършена в “Макс Саунд студио” на китариста на група “Диана Експрес” Максим Горанов.
„Аз избрах да направим точно тази песен, защото дори в оригинал е в стил кънтри“, каза Генчев. За записването й той бил вдъхновен от предишния си успех и положителните коментари на любителите на кънтри музаката, които постоянно го питали кога ще чуят още нещо от него. „Допълнително ме амбицира и това да покажем, че българската музика може да се конкурира на световно ниво“, заяви с гордост великотърновецът. Той разказа, че се е запознал с дуетната си половинка Сара по препоръка на неговия китарист Остин (The King) Хейман, който въпреки младостта си е утвърден американски музикант. Младата изпълнителка е родена в меката на кънтри музиката Нешвил, завършила е музикалния колеж в Бъркли, а родителите й също са били музиканти.
„Аз работя в стила класическо кънтри и може би затова песните ми постигат този успех. Много от хората търсят точно това автентично звучене. Тъй като исках да си намеря дуетен партньор за новата песен, Остин ми предложи три имена, запознах се с тях и избрах Сара, с която нещата ни се получават много лесно“, разказа Генчев. Той разкри, че с нея работят по още две песни, които ще включи в дебютния си предстоящ албум, както и че му предстои съвместен дуетен проект и с друга американска кънтри изпълнителка. Великотърновецът също така сподели, че още отсега е поканен от Стефан Диомов да участва със Сара в Коледния концерт по БТВ.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново