Невена Пейкова от “Гласът на България” и “Х фактор” издаде първия си авторски албум

Публикувано на вт, 12 Мар. 2019
326 четения

Невена Пейкова е българска попизпълнителка. Носителка е на 6 награди “Гранд при” в национални и международни състезания и над 50 други награди. През 2011 г. участва в първия сезон на “Гласът на България”. Въпреки че е едва на 15 г., тя достига до четвъртфиналите. През 2015 г. в “Х фактор” достига до финала. Талантливата изпълнителка се включи в благотворителна кампания в подкрепа на майките на деца с увреждания. В инициативата участваха десет родни БГ звезди, които влязоха в ролята на касиери в магазини от международна верига дрогерии. Градовете, включени в кампанията бяха, избрани с интернет гласуване, като Невена Пейкова гостува два часа в един от магазините във В. Търново. Всички средства, събрани по време на събитието, са дарене в подкрепа на проекта “Оле мале” на Фондация “Майко мила”.

– Невена, кой те покани да се включиш в тази благотворителна кауза?
– БГ РАДИО са “виновниците”. Те са всъщност един от организаторите заедно с дрогерията, която подкрепи каузата. И аз съм много благодарна за поканата, защото обичам да се включвам в такива каузи и никога не съм отказвала да го правя.
– Те ли избраха десетте български музикални звезди, които да участват в кампанията?
– Предполагам. На мен просто ми се обадиха, попитаха ме дали искам да се включа и аз приех с удоволствие. Дори не се замислих, въпреки, че днес може би ми е най-натовареният ден от началото на годината насам. Все пак съм щастлива, че съм тук и правим нещо добро, защото мисля, че хората трябва да имат по-големи сърца, да бъдем по-добри един към друг, да се усмихваме, да не си причиняваме зло. Стига вече, защо е нужно?! Вярвам в доброто в хората и смятам, че вървим нагоре и нещата ще се оправят.
– Разкажи ни за себе си. Скоро излезе първият ти албум.
– Да, преди месец точно на рождения ми ден издадох първия си албум, който се казва “Побърквам”. В него има 12 песни. На 1 март беше промоцията, която се състоя в София, и на нея имаше над 500 човека. Щастлива и удовлетворена съм от това, което правя. Тези 12 песни са изцяло написани от мен и съм много горда, защото успях някак си да тръгна по своя самостоятелен път. Направих албума за по-малко от 6 месеца.
– Ще има ли турне?
– Да, подготвяме турне през октомври и дори ще е международно. Много се вълнувам, защото нещата започнаха да се случват. Радостна съм. Явно това, което правя, се харесва и оценява, а всъщност това е най-важното.
– Какви са спомените ти от “Гласът на България” и “Х фактор”?
– Ау, къде ме върна?! В “Гласът на България” бях на 15. Това е почти преди 10 г. Спомените ми са все хубави. Радвам се, че участвах. Две различни телевизии, два коренно различни формата, две коренно различни Невени, защото аз бях дете, след това в “Х фактор” вече бях посъбрала доста опит.
– Трудно ли беше?
– Да, трудно беше. В “Х фактор” беше по-трудно, защото вече бях на възраст, в която осъзнавах повече нещата и знаех точната цел, с която съм там. И всъщност я постигнах. Отидох, за да подпиша договор с музикална компания и подписах с “Вирджиния рекърдс”. Не ми беше важно толкова да спечеля формата, даже повече се радвам, че не го спечелих.
– А там намери ли приятели? Бяхте интересна компания. С кои сте в най-добри отношения?
– Разбира се. Почти с всички сме в чудесни отношения – Пламен и Иво, Михаела Маринова, Славин Славчев, Траян Костов, Гери Никол, Тита. Много хубави спомени имаме.
– Вие сте всъщност новата вълна в българската музика.
– Да, така да се каже. Опитваме се.
– Трудно ли е?
– Трудно е, когато няма никой зад теб. На мен ми беше много трудно да свикна, защото 4 години имах някой, който ми казва “Спокойно, Невена! Всичко ще е наред!”. Сега това си го казвам аз, защото вече сама съм си продуцент.
– А всъщност беше ли всичко наред, или не искаш да засягаме тази тема?
– Аз съм доволна от работата си със звукозаписната компания. Първо имам три прекрасни проекта, три хита, които хората знаят. Саня Армутлиева е много добър човек и на мен много ми помогна. Не съм видяла нищо лошо нито от нея, нито от екипа.
– А защо тогава реши да напуснеш компанията?
– Не съм го решила сама. Взехме решението заедно. Договорът ни приключваше и просто не виждахме общ път напред. Аз съм човек, който обича да рискува, обичам предизвикателствата. Исках да видя как ще се справя сама. Моята душа търси свобода. За мен музиката няма граници и не искам някой да ми ги поставя.
– Каза, че турнето ще е международно. Къде ще имате участия извън България?
– Засега в Германия. Подготвяме нещо много интересно за българите там.
– Кои са твоите любими изпълнители?
– Най-вече Бионсе, както повечето ми познати знаят. Обичам да слушам различна музика. Слушам Ела Фицджералд, харесвам много Джъстин Тимбърлейк, Адел.
– А от българските си колеги кого харесваш?
– Мария Илиева за мен е най-добрата певица в България.
– Особено в образа на Софи Маринова в “Като две капки вода”.
– Дааа, беше велика! (смее се)
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново