Нели Рангелова – жури на Международния конкурс “Нова музика” в Г. Оряховица

Публикувано на пн, 8 апр. 2019
431 четения

Нели Рангелова ще е председател на журито на XIV Международен конкурс за популярна песен “Нова музика”. Това обявиха организаторите на събитието, което ще се проведе от 19 до 21 април в Г. Оряховица. Към момента участие в конкурса са заявили над 140 млади изпълнители от цяла България, както и от Румъния, Молдова, Косово, Беларус и Азербайджан.
Както всяка година, регламентът разделя участниците в две категории – индивидуални изпълнители, разпределени в 4 възрастови групи, и вокални формации в 2 възрастови групи. Всички те се представят в два кръга с песни по избор. За първи път тази година е добавен и трети кръг. В него ще се състезават участници от III и IV възрастова група при индивидуалните изпълнители, както и от II група при вокалните формации, които са с най-високи резултати от предишните два кръга. Изпълнителите ще имат възможност да се преборят за най-големите награди на конкурса – Гран при, награда на спонсорите, и награда “150 г. читалище Напредък – 1869”. Нововъведение в тазгодишното издание е и възможността публиката да гласува за изпълнителите в I и II възрастова група.
Конкурсът “Нова музика” се организира от НЧ “Напредък – 1869” и Община Г. Оряховица под патронажа на Министерство на културата. Четиринадесетото му издание през 2019 г. е посветено на 150-ата годишнина на читалището. Творчески директор на конкурса е почетният гражданин на Г. Оряховица и основател на вокалната школа в града Аделина Колева. Освен Нели Рангелова, членове на оценяващата комисия ще са Милена Добрева – вокален педагог в Национално музикално училище в Бургас и художествен ръководител на Вокален ансамбъл “Фортисимо”, Десислава Станкова – вокален педагог и ръководител на Вокална школа “New voices” – Търговище, Валентин Мунтеан – композитор от Румъния, Шеки Ходжа – композитор и аранжор от Косово, и Гюнеш Абасова – вокален изпълнител от Беларус.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново