Навръх рождения си ден Савов пусна нощен клип на Велико Търново

Публикувано на пт, 13 ян. 2023
3269 четения

По повод рождения си ден 13 януари, популярният великотърновски музикант Петко Савов представи видеоклип, показващ блясъка и величието на нощно Велико Търново. Видеото е заснето с дрон и обхожда старата столица от птичи поглед.

Към кадрите звучи музика, композирана от Савов.

Ето какво споделя музикантът:

”Подобни клипове има и за други градове по света, това не е нещо, кой знае, колко ново. Решихме, че ще е любопитно да заснемем нощем нашия град. Идеята дойде от разговор с мой приятел и всъщност, автор на видеото – Цветомир Лазаров, който се занимава с подобни снимки. Бях гледал негови неща и му споменах, че имам подходяща инструментална музика, с която може да направим нещо заедно. Именно той е човекът, заснел цялата тази магия.”

Савов разказва още, че е написал музиката доста отдавна. Piano Melody е всъщност неговият първи професионален звукозапис. “Тогава дори имахме група и след като измислих парчето, всички заедно ходихме до София, за да го запишем професионално. Работихме го в студиото на музикантите от Gravity Co”, допълва изпълнителя.

“В крайна сметка се получи един доста добър резултат, който решихме да подарим на нашия град и на великотърновци. Отделихме време за реализация на това клипче и защото мислим, че Търново е един от най-красивите ни градове. Пълен е с толкова история и паметници на културата… А гледката от птичи поглед и особено през нощта, е наистина впечатляваща.”

Клипът вече е достъпен в официалния YouTube канал на изпълнителя, както и в страниците му в социалните мрежи. Савов заяви, че ще го предостави абсолютно безплатно и на всяка медия, която прояви интерес да го излъчва.

Линк към видеото: https://www.youtube.com/watch?v=GFA4kI0E_lM

loading...
Пътни строежи - Велико Търново