Националната гимназия за приложни изкуства “Тревненска школа” с изложба във В. Търново

Публикувано на чт, 11 Апр. 2019
95 четения

Националната гимназия за приложни изкуства “Тревненска школа” ще гостува във В. Търново с избрани творби на свои възпитаници. Изложбата представя пълния учебен цикъл в трите специалности – “Художествена дърворезба”, “Интериорен дизайн” и “Иконопис”. Експозицията събира на едно място работи на ученици от 8 до 12 клас. Изложените дипломни работи на Випуск 2018 ще допълнят представата за цялостния процес на обучение – от създаването на проекта до изпълнението му в материал. Експозицията обхваща икони, пластики от дърво, резбовани пана, проекти за интериорен дизайн и мебели уникати.
Посетителите, желаещи да получат информация за приема и професионалната подготовка в гимназията, ще имат възможност да се срещнат с преподавателите по специалните предмети в училището. То е единственият на Балканите реален съвременен продължител на Българската възрожденска школа, съхраняващ и развиващ традициите на Тревненската иконописна и дърворезбарска школа.
Традиционната годишна изложба, която е представителна за училището, ще бъде експонирана в Изложбени зали “Рафаел Михаилов” от 15 април. Откриването е от 17,30 ч.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново