Над 80 нови книги закупи по проект библиотеката към читалище “Надежда”

Публикувано на пт, 19 Ное. 2021
277 четения

Библиотеката към читалище “Надежда” във В. Търново закупи 82 нови книги от 26 издателства, с които ще зарадва своите читатели преди коледните празници. Точно половината заглавия са от български автори, а останалите – от чуждeстранни писатели.
Библиотечният фонд е обогатен с речници по езикознание, литературознание, етнология, психология, издания по психология, съчинения по българска и чужда история, митология и заглавия, свързани с театралните изкуства. 38 от книгите са съвременна художествена литература на български и чужди автори, които са по желание на ползвателите на нашите услуги, посочи Бисера Дживодерова, библиотекар в книгохранилището на читалището.
“За най-малките ни читатели се погрижихме да попълним фонда с 15 книжки с произведения на водещи детски български и чужди писатели. Детската отраслова литература се обогати с 6 енциклопедии на различни теми”, каза още Дживодерова.
Закупените книги са на стойност 1206,24 лв. Средствата са от спечелен проект “Финансова подкрепа на библиотеките при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници” по програма “Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” на Министерството на културата.
Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново