Над 130 творби на 53-ма автори представя ХГ “Недялко Каранешев” в Г. Оряховица

Публикувано на пн, 19 Дек. 2022
177 четения

132 творби на 53-ма автори от 10 български града представя Националният зимен салон на изкуството в Художествена галерия “Недялко Каранешев” в Горна Оряховица. В залите могат да се видят произведения в най-различни стилове и техники, като графика, живопис, рисунка, пластика, фотография и др.
Многообразието в материала, техниките и реализацията в естетическата и сюжетна канава обогатяват цялостното излъчване на експозицията. Изложбата представя утвърдени художници, събрали опитност в национални и международни формати, както и млади имена, правещи своите първи творчески крачки. Тази своеобразна еклектика в креативен план обединява всеки от творците в общото търсене на себеизява чрез изкуството, посочват от Галерията.
Традиционният Зимен салон и тази година успя да привлече в Горна Оряховица автори от различни градове на страната – София, Велико Търново, Бургас, Варна, Плевен, Пазарджик, Казанлък, Долна Оряховица, Джулюница, Долни чифлик, както и много горнооряховски художници, а част от творците присъстваха и на откриването на изложбата.
Националният салон на изкуството е последното събитие от календара на ХГ “Недялко Каранешев” за тази година, което по своеобразен начин обобщава изминалите 12 месеца в творчески план, посочват от културната институция в железничарския град и допълват, че експозицията ще може да бъде разгледана до 6 януари 2023 г.
Николай ВЕНКОВ
сн. ХГ “Недялко Каранешев”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново