Музикантите от “Блус трафик” превземат сцената на “Арт Лято”

Публикувано на вт, 13 Авг. 2019
102 четения

Музикантите от групата “Блус трафик” ще превземат сцената на “Арт Лято” край Художествена галерия “Борис Денев” във Велико Търново. Срещата им с почитателите на музикалния стил, възникнал през 20-те години на миналия век, ще бъде на на 17 август (събота) от 20,30 часа. Концертът в петък е с вход свободен, а събитието се организира с подкрепата на Община Велико Търново.
В продължение на 2 часа обичаните изпълнители ще разходят обувките си за блус край паметника на Асеневци и ще изпълнят своите парчета в характерния за тях стил електрически блус и блус-рок.
Групата “Блус Трафик” е създадена преди 22 години в град Пловдив. В последните две десетилетия Арам Татеосян, Божидар Банов – Порто, Иван Пейчев – Ванката и Николай Табаков изпълняват авторски парчета и кавъри на популярни песни по фестивали и клубове в цялата страна. Силното влияние на героите на тексаския блус и рок музиката на 70-те години се проявява в станалите запазена марка на бандата китарни импровизации и експресивна ритъм секция. Музикантите са добре познати на публиката в старата столица с участията си в местни клубове.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново