Музикалния спектакъл „Ян Бибиян” репетират артистите от великотърновския театър

Публикувано на пн, 16 окт. 2023
126 четения

С историите за рошавия немирник Ян Бибиян ще изненада своята детска публика екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Музикалният спектакъл „Ян Бибиян“ е новото заглавие в афиша на МДТ, което артистите усилено репетират. Неговата премиера ще бъде през декември на голяма сцена.
В основата на спектакъла стои едноименният роман за деца на Елин Пелин. Режисьор е Стефан Методиев, който автор на сценичната адаптация и текста на песните. Специално за „Ян Бибиян“ музика пише Петър Атанасчев, а хореографията на танците подготвя Катя Богданова. Над сценографията и костюмите работи художникът Георги Петров, който от години живее и работи в австрийската столица Виена.
В постановката участват артисти от драматичния и музикалния състав, както и балетът на театъра. В образа на Ян Бибиян се превъплъщава Боян Фърцов, като дяволчето Фют на сцената ще излезе Цветелин Илчев, а злият магьосник Мирилайлай играе Кирил Милушев. В новото заглавие участват още Георги Тодоров, Никол Бойчева и Ивайло Цачев.
„Нашето желание е да се получи един динамичен и жизнерадостен спектакъл, изпълнен с куп лудории и забавни игри. С него искаме да заредим нашата публика с много настроение, но и да покажем на децата, че доброто е по-силно и винаги побеждава“, споделя режисьорът Стефан Методиев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново