Младите певици Кристиана Кирилова и Далия Гюлай с национална стипендия за изкуство

Публикувано на ср, 11 ян. 2023
1187 четения

Талантливите млади певици от В. Търново Кристиана Кирилова и Далия Гюлай за поредна година станаха степендиантки на Фондация “Стоян Камбарев”. Те са възпитанички на Музикална школа “New voices” с ръководител Десислава Станкова и са носителки на редица награди от множество конкурси в страната и чужбина.
Мисията на фондацията е откриване, насърчаване и подпомагане на млади творци чрез ежегодно връчване на Награда за полет в изкуството. Уникалността є се състои в това, че не е строго профилирана, а обхваща широка селекция от талантливи младежи в различни области на изкуството. Всички номинирани и наградени са подкрепяни за осъществяването на конкретни техни проекти. Затова истинската мисия и кауза на фондацията е реализацията на проектите и мечтите на младите творци в България.
Незрящата Кристиана се изявява с поп и джаз пеене. Ученичката от СУ “Емилиян Станев” във В. Търново е няколко пъти член на Клуба на даровитите деца на Фондация “Димитър Бербатов”. Една от последните є изяви беше на голямата сцена на телевизионното предаване “България търси талант”, където с изпълнението си впечатли силно журито и публиката.
Далия Гюлай също е сред номинираните млади таланти на Проект “Успелите деца на България” на фондация “Димитър Бербатов” . Ученичката от ОУ “Бачо Киро” се изявява с поп пеене и дори вече има заснети свои видеоклипове.
“Благодарим на актрисата, продуцент и председател на фондацията Деси Тенекеджиева за благородството и подкрепата”, написа Станкова във фейсбук страницата на МШ “New voices”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново