Млада великотърновска изпълнителка готова с втория си музикален видеоклип

Публикувано на пт, 10 сеп. 2021
1466 четения

Едва 7 месеца след дебютното си музикално видео великотърновката Габриела Опрова е готова с втория си клип. Той е към песента “Магьосница” и ще бъде пуснат в личния YouTube канал на младата изпълнителка на 15 септември в 18,00 ч. Видеоклипът е заснет на морето – на плаж “Силистар” и в полето край Синеморец.
“В песента се пее за една жена, която е магьосница. Тя е изгубила себе си, но се търси”, казва лаконично изпълнителката, която не иска да разкрие дали тя е прототип на главната героиня в парчето. Габриела написва песента още през февруари, веднага след излизането на дебютното ѝ видео “Може”. Тя разглежда специализиран сайт за инструментали, харесва един и решава да го закупи и използва за новата си песен. Текстът се ражда спонтанно и Габи веднага го записва, а след това се обажда в студиото и песента става факт. Миксът и мастерингът са дело на Петко Георгиев – Пеко, а клипът е на оператора Константин Нуцов. Тъй като изпълнителката самофинансира проектите си, това коства забавянето при заснемането на видеото. Хореографията в него е донякъде импровизирана, тъй като е снимано на плажа и изпълнението ѝ там се оказва невъзможно на 100 %. Гримът на изпълнителката е дело на Елена Недева, а прическата е от известно великотърновско фризьорско студио.
Възпитаничката на СУ “Емилиян Станев” във В. Търново и музикалния педагог Петя Кръстева има още две готови песни, които обаче не са дозаписани изцяло. Сега има идея и за нов проект, но той вероятно няма да излезе скоро, тъй като певицата заминава за Холандия. Заради обучението в електронна среда и неудобствата, породени от него, Габриела е прекъснала следването си в специалност “Музика” в Нов български университет. Тя е предпочела да отиде да работи зад граница и да инвестира спечеленото в създаване на собствена музика, а не в некачествено образование.
Първото видео на Габи е гледано в YouTube близо 15 000 пъти. Преди промоцията на новия клип изпълнителката е решила да зарадва почитателите си с кавър на песента “Shalow” от филма “Роди се звезда”, който също ще бъде пуснат в официалния й видеоканал.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново