Млада писателка представя дебютния си роман във Велико Търново

Публикувано на чт, 5 авг. 2021
994 четения

Писателката Емилия Павлова ще представи дебютния си роман във В. Търново днес от 19 ч., на сцената в близост до паметник “Асеневци”. Книгата “Приятел под наем” е определена от Калин Терзийски като “завръщане на големия роман”.
“След като си чел всевъзможни модерни експерименти, да прочетеш една прецизно и задълбочено написана книга ти доставя удоволствие. Усещането прилича на това, което получаваш, когато попаднеш в зала с майсторски картини от класическата епоха, след като си гледал с часове драстичните и болезнени търсения на радикалните творци.(…) Пред вас стои една наистина умна книга, затова в нея от всяка страница се излъчва едно особено, фино, бих си позволил дори и такава дума – “класическо” благородство”, казва Терзийски.
Романът на Павлова, която е учила във ВТУ, разказва за случайна среща, дръзко предложение и скрити тайни. Те отключват поредица от събития, които ще поведат главните герои Александър и Мая по пътя на смелостта и страха, илюзията и реалността, предизвикателството да намериш мястото си в живота, трудните избори и болката да ги отстояваш. След дълго пребиваване в чужбина Александър попада в капана на българската действителност и още с пристигането си е оплетен в нелегален канал за антики, подмолни игри за власт и пари, предателство и т.н. С риск за живота си той се впуска в опасна игра на ръба на оцеляването и в друга още по-неочаквана игра, където чуждите думи покълват и чертаят светове в собственото съзнание, а границата между приятелството и любовта е болезнено чуплива.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново