Михаела Филева и Ансамбъл “Българе” забавляваха хиляди на поляната в Раювци

Публикувано на ср, 28 Авг. 2019
2534 четения

Михаела Филева, ансамбъл “Българе” и младата сръбска група “Лексингтън” бяха сред участниците на традиционния фестивал в еленското село Раювци. Освен тях на сцената под открито небе се качиха и рокаджиите от “Епизод”, които са известни с патриотичните си текстове, възпяващи българските национални герои. Те за първи път представиха пред публика песента си за Вълчан войвода, чийто единствен паметник в България се издига в селото. Вокална група “Авигея” и Иван Шопов с изпълненията си на български модернизиран фолклор, оперните певци Пламен и Александър и магичното шоу на Икар също забавляваха хилядите гости, които по традиция се стичат всяка година на огромната поляна под звездното небе. Водещ на събитието бе актрисата Гергана Стоянова.
Фестивалът, който се организира всяка година от фондация “Звезди под Звездите” в перлата на Еленския балкан с. Раювци, тази година се проведе на 24 август. Началото бе поставено с водосвет при параклиса “Св. Петка”. След това тържествено бе отбелязана и годишнината от изграждането на паметника на Вълчан войвода, който е построен през 2015 г. от фондацията.
В началото на фестивалната програма бе изпълнен българският химн и тържествено бе издигнат националният флаг. Вечерта завърши с красива заря, която освети цялото село за няколко минути.
“Мястото и атмосферата са уникални и божествени. Както винаги имаше много хора, като за първа година се оказа, че поради големия наплив към събора и тесния път се получи около километър задръстване от коли. Това обаче по никакъв начин не повлия на доброто ни настроение”, споделиха семейство Ангелови от Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново