Мигове от душата си сподели в изложба Даниела Горчева

Публикувано на ср, 8 Ное. 2023
170 четения

Великотърновската художничка Даниела Горчева представи изложбата си “Мигове на душата” пред свои приятели, колеги и почитатели на изобразителното изкуство. Творбите, от които струят много светлина, красота и цвят, са подредени в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” в старата столица и ще останат там до 15 декември.
“Благодаря на Даниела Горчева и на Сдружение “Промедика – здраве за всички” за организирането на това събитие, както и за дългогодишното ни партньорство”, каза на откриването на изложбата Росица Димитрова, директор на дирекция “Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново. Тя определи Горчева като душа, обагрена с много красота, а нейният свят като различен и красив. “Прекрасните картини на Даниела докосват, вдъхновяват и създават уют за сетивата”, допълни Димитрова.
Авторката беше представена от Галя Хаджиатанасова, учител по рисуване и история на изкуството в СУ “Емилиян Станев”, която подчерта, че името на тази изложба е много подходящо за Даниела, защото тя е изключително емоционален творец. “В същото време е пряма и безкомпромисна в изказа си, а картините ѝ не оставят безучастен нито един зрител”, каза още Хаджиатанасова.
Своите благодарности към художничката изрази и писателят Иван Миглев, автор на книгата “Обет”, която разказва за депортацията за таврийските българи. Нейната корица е картина на Горчева, а три нейни творби ще са част и от втората му книга, която предстои да бъде издадена, разкри писателят.
Даниела Горчева е родена на 25 декември 1967 г. във В. Търново. Завършва Факултета по изобразително изкуство, специалност “Графика” във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” през 1999 г. Има самостоятелни и съвместни изложби в София, Кърджали, Бургас, Варна и В. Търново.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново