Мартина Стателова от ПГТ „Д-р Васил Берон“ сред победителите на национално състезание по английски език

Публикувано на пт, 3 май 2019
234 четения

Десетокласничката Мартина Стателова от ПГТ „Д-р Васил Берон“ е с трети резултат на националния кръг от международно състезание по английски език в ниво В2. KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS е международно състезание по английски език, което се провежда в три кръга /училищен, национален и международен/ едновременно в много страни. В България право на участие имат ученици от училищата членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата, в която членуват над 100 СУ, езикови, природо-математически, и професионални гимназии, както и частни езикови школи и центрове. По традиция броят на участниците е много голям. Тази година участниците на националния кръг бяхя 400.

„В Гимназия по туризъм даваме възможност на всеки, който желае да премери знанията си, да участва в състезанието, затова имаме впечатляваща активност на училищния кръг. Така, в силна конкуренция, на следващ кръг отиват най-добрите. Атрактивните методи на преподаване на чуждия език позволяват на нашите ученици да постигнат много добро ниво на владеене и да получат самочувствие и свобода при ползването на английски език. За посветените ще е лесно да оценят резултата на Мартина: 109 точки и 3-то място, само на две точки от първото. Другите двама наши участници, Здравко Костадинов и Мартин Събев, са само на крачка от победителите“ – Л. Диманова, учител по английски език.

Мартина и подготвилият я учител, Поля Петрова, ще получат своите медали и награди по време на ежегодния Ден на Кеймбридж, който ще се проведе  в хотел Маринела, София на 11 май. Заедно с това Мартина и нейните учители по английски език ще имат уникалната възможност да се срещнат с Реймонд Мърфи, авторът на най-популярната английска граматика в света –  English Grammar in Use, станала неслучайно известна като „Граматиката на Мърфи“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново