Маргарита Хранова и Етиен Леви пристигат във Велико Търново

Публикувано на вт, 30 юни 2020
319 четения

Маргарита Хранова и Етиен Леви пристигат във В. Търново. Двамата ще бъдат жури в международния конкурс за вокална и инструментална музика “Звукът на времето”. Той ще се проведе от 3-и до 4 юли в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” и на 5 юли в ДКС “Васил Левски”. Хранова ще е председател на комисията в раздел вокални изпълнители. При инструменталистите ще председателства проф. Борислава Танева. Двете комисии ще допълнят Етиен Леви, Клавдия Василаче, проф. Добромир Митев, проф. Александър Василенко, доц. д-р Илияна Николова, д-р Галина Койчева-Мирчева и Нели Андреева.
На 3 юли конкурсът ще бъде открит в 10 ч. с концерт на акордеониста Владан Иванчев. Програмата ще продължи с изпълненията на участниците в раздел класическо пиано, акордеон и флейта, както и с награждаване на победителите. Във втория ден ще се представят изпълнителите на класическо пиано, камерни формации и струнни инструменти, а отличените ще получат своите награди.
На 5 юли стартират изявите на вокалните изпълнители. Началото на програмата е от 10 ч. до вечерта, като след края на конкурса за участниците са предвидени Майсторски класове.
“Звукът на времето” е част от Културния календар на Министерство на културата и се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и кмета на Община В. Търно Даниел Панов.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново