Маргарита Хранова и дует “Аморе” започват турнето си от В. Търново

Публикувано на вт, 10 Сеп. 2019
322 четения

Популярната и обичана българска изпълнителка Маргарита Хранова и младият дует “Аморе” започват своето съвместно турне с концерт във В. Търново. В двучасовия спектакъл ще прозвучат някои от най-популярните български песни на различни изпълнители, като дуетите “Ритон” и “Шик”, Кичка Бодурова, Веселин Маринов, Панайот Панайотов и други, както и най-новите композиции на дует “Аморе”. Естрадната прима Маргарита Хранова ще изпее златните си хитове, а съвместните изпълнения, танцьорите и многото изненади ще превърнат концерта в истинско шоу. Спектакълът във В. Търново ще зарадва почитателите на българската музика на 30 септември от 19 ч. в салона на читалище “Надежда”.
“Решихме турнето да премине под надслов “Любов и музика”, защото ние сме двойка и на сцената, и в живота. При танцьорите, които ще са с нас, също е така. От друга страна в песните, които изпълняваме, има много любов, така че едва ли бихме могли да намерим по-добро определение на нашите концерти”, разказват Иван Пенчев и Глория Кънева от дует “Аморе”.
Двамата млади изпълнители са от Русе. Завършили са Музикалната академия в София със специалност “Класическо пеене” и от 2 години са солисти на Русенската опера. Като дует се изявяват от 3 години. Идеята за неговото създаване е на Иван. Преди това той пее самостоятелно, като има записани и няколко песни. Избират естрадно-шлагерния жанр, защото смятат, че липсват млади хора, които да продължат традицията на българската естрадна музика. В момента те са единственият млад дует, изпълняващ този стил. Глория и Иван имат щастието да работят с едни от най-големите български композитори, аранжори и текстописци. Сред тях личат имена като Тончо Русев, Евтим Евтимов, Александър Петров и др.
“Тончо Русев мечтаеше да има млад дует, който да запази и продължи традициите на естрадната песен. Ние се радваме, че в момента осъществяваме тази негова мечта”, споделя мъжката половинка от дуета. “В изпълненията си представяме добре познатите любими песни в нови аранжименти, пречупени през нашето усещане”, споделя Иван и допълва, че обикновено на техните концерти идва публика с вече изграден вкус към мелодичната музика и добрите текстове.
След като решават да тръгнат на турне, Иван и Глория канят на концертите и Маргарита Хранова. За тяхна радост тя приема с удоволствие. Казват, че много я харесват и са отраснали с песните ѝ. Добавят, че за тях е голяма привилегия и същевременно отговорност да излязат на сцената заедно с нея. Поканата да се включат в турнето приемат и танцьорите, които са част от балета на телевизионното шоу “Като две капки вода”. Всички заедно, освен във В. Търново, ще представят своя музикално-танцов спектакъл в Разград, Свищов и Русе.
Великотърновци първи ще имат възможността да чуят песните на “Аморе” още преди да са издадени в албум, тъй като той предстои да излезе през 2020 г.
“Харесваме много В. Търново и имаме особен сантимент към него. Идвали сме неведнъж на участия с Русенската опера и винаги сме се чувствали прекрасно. Тъй като е близо и до родния ни град, ние го посещаваме често с най-голямо удоволствие. Затова решихме и началото на турнето да бъде поставено тук”, казва Глория.
Младите изпълнители споделят, че техният “брак между опера и естрада” невинаги е лесен. Независимо от това те успяват да се справят, скачайки умело от жанр в жанр. Казват, че са отдадени и на двата, и не могат да загърбят никой от тях. Според Иван и Глория естрадно-шлагерните песни са подходящи за изпяване от гласове с оперна постановка. Така е било и при Маргрет Николова, Георги Кордов, Христо Кидиков, които също като тях са завършили оперно пеене и това ясно личи в звученето на песните им. Именно тази жанрова симбиоза прави и дует “Аморе” по-различен от всички останали съвременни поп изпълнители и състави. Ето защо те често са канени на участия и частни партита из цяла България. Организацията на концертите от турнето “Любов и музика” е предизвикателство за тях, защото големи събития с такива песни в днешно време не се правят лесно. Въпреки трудностите те не смятат да се отказват. Затова присъствието на всеки един зрител ще се превърне в подкрепа за хубавата музика и младите таланти.
Билети за концерта във В. Търново вече могат да бъдат закупени в Туристическия информационен център и са на цени от 12, 15 и 20 лв.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново