Малки цигулари свириха в парка

Публикувано на пн, 10 юни 2019
374 четения

Малките музиканти от класа по цигулка на Петя Владкова завършиха по нестандартен начин учебната година. Те направиха заключителния си концерт на открито в парк “Марно поле” във В. Търново. Асавита Тхай, Елица Христова, Яна Евлогиева, Преслав Йорданов, Емил Долчинков и трите сестри Кристияна, Александра и Теодора Даскалови изсвириха творби от Моцарт, Парашкев Хаджиев и др. След изпълненията си всяко дете получи своето свидетелство и малка награда за спомен.
Идеята за концерта на открито възниква спонтанно. “Реших, че ще е приятно да направим това събитие сред природата и така да осъществим плавен преход към предстоящата ваканция”, сподели ръководителката на класа по цигулка към Младежкия дом Петя Владкова.
Преподавателката сподели, че Александра и Теодора са изявени преди всичко като пианистки. С цигулка започват да се занимават заради сестричката си Кристияна. В същото време те са с постижения и в областта на математиката. “Много приятно ме изненадват и изявите на Елица и Преслав, които въпреки затрудненията по време на учебния процес, когато излязат пред публика, свирят много добре. Това показва, че музиката кара мозъка да работи по друг, по-добър начин”, добави Владкова.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново