Малки музиканти от СУ “Ем. Станев” събраха 1300 лв. за свои съученици

Публикувано на чт, 21 Дек. 2017
299 четения

1300 лв. в помощ на свои съученици в нужда събраха на Коледен благотворителен концерт малките музиканти от духовия оркестър на СУ “Емилиян Станев”. Голямата зала на Община В. Търново едва побра многобройната публика, която щедро аплодира блестящите изпълнения на децата. Истински фурор още с появата си на сцената предизвикаха тригодишни малчугани от първа група “Звездичка” на детска градина “Първи юни”. Те изпълниха под съпровод на биг бенда песничката “У дома часовник трака”. В продължение на месец те са репетирали за своя сценичен дебют.
Голямата изненада на вечерта беше появата на рок легендата Звезди от “Ахат”. В дует с талантливата Габриела Опрова от 10 клас двамата изпълниха “Моя страна, моя България”. Изпълнителят на “Черната овца” беше специален гост на преподавателя Иван Иванов. Неговият син Десислав Иванов – Десо, свири на клавир и саксофон в Tri O Five.
Събраните средства ще бъдат поделени между 10 ученици от СУ “Емилиян Станев”, които се нуждаят от помощ. 120 лв. са предоставили гимназистите от 11 “в” клас с класен ръководител Анелия Николова. Младежите са се отказали от традиционната размяна на подаръци в училище, за да помогнат на децата в неравностойно социално положение.
В концерта участваха около 30 ученици от музикалните класове на преподавателите Йордан Цветанов и Иван Иванов, които за поредна година са основни организатори на събитието. Оркестрантите са от 1 до 12 клас, като петима от тях свирят от началото на учебната година и миналата вечер за първи път показаха наученото пред публика.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново