Литературни флаери за чужденците, посетили музеите във Велико Търново и Арбанаси

Публикувано на нд, 30 май 2021
69 четения

Литературни флаери ще получават чуждестранните посетители в 4 от обектите на Регионален исторически музей-Велико Търново.

Флаерите са с превод на английски, немски и френски език на произведения от 13 автора – Виктория Симонова, Зоя Кацарова, Ивелина Цветкова, Катя Попова, Мадлен Алгафари, Мартин Ралчевски, Миглена Хаджипенчева, Нидал Алгафари, Николина Барбутева, Румяна Пелова, Светослава Домусчиева и Явор Перфанов и са илюстрирани от .9 млади художника от Пещера.

Те ще се дават на чужденците, посещаващи крепостта Царевец, Мултимедийния посетителски център „Царевград Търновв“, музеите „Възраждане и Учредително събрание“, „Затвор“ и църква „Рождество Христово“ в Арбанаси.

Инициативата, по повод 24 май, е на Богдана Сиракова- главен библиотекар при НЧ“Развитие-1873“ в гр. Пещера и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.,

В музеите за флаерите, добили популярност като „Пещерските късметчета“, са поставени и специални QR кодове в цветовете на българското знаме, които водят към сайт с всички произведения.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново