Лауреати на „Нека да е лято“ с награди от международен конкурс в Румъния Максим Ялнъзов спечели мини Гран при, а Васи Василева – първа награда

Публикувано на нд, 3 юни 2018
334 четения

1.Максим Ялнъзов от Варна, Василена Василева – ДЕС „Румина“ (ВТ) и Румяна Начева – ръководител на българската делегация – минути след гала концерта на 6-я международен конкурс “Stars of song” в Къмпулунг, Румъния.

Двете български деца, лауреати на конкурса „Нека да е лято“ – Павликени`2017 – варненецът Максим Ялнъзов и великотърновката Василена Василева, представиха повече от достойно  България в 6-я международен конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Stars of song”, проведен от 30 май до 2 юни в румънския град Къмпулунг.

Деветгодишният Максим Ялнъзов с атрактивното изпълнение на песента “I`ve got the music in me” не остави никакво съмнение в жури и публика и грабна най-високата награда в групите до 11 години – мини Гран при! Артистичен и харизматичен, Макси стана любимец на публиката в залата и извън нея.

Възпитаничката на студио „Румина“ при Военен клуб – Велико Търново – Василена Василева, с песента на IOWA „Улыбайся“ спечели убедително първото място в най-многолюдната група – 12-13-годишни, от която всъщност е и победителката в целия конкурс – носителката на Гран при – Ника Дудка от Молдова. Само дни след своя 12-ти рожден ден, Васи не само си направи най-хубавия подарък, но и сериозна заявка за участие в други международни музикални форуми.

Васи и Максим имаха честта да пеят и на открита сцена в центъра на Къмпулунг на големия общоградски празник послучай 1 юни – Международния ден на детето и получиха много аплодисменти от възторжената публика.

„Конкурсът “Stars of song” е включен във веригата конкурси на WAFA. Толга Гюрдил (Турция) – дългогодишен отговорник за детските и младежки фестивали на асоциацията, голямата румънска звезда Моника Анхел, както и композиторът Адриан Ордян бяха само част от респектиращите имена в журито. За мен бе висока чест да бъда представителят на България в това жури в Къмпулунг“ – сподели Румяна Начева, ръководител на българската делегация и директор на МК „Сребърна Янтра“.

„От няколко години конкурсите „Нека да е лято“ в Павликени и „Stars of song” в Къмпулунг са побратимени. Покани за Къмпулунг`2018 имаха шест български деца, но по различни причини само Макси и Васи успяха да ни представят в този толкова гостоприемен и красив румънски град. Благодарим на директора г-н Сержу Чику за интересната програма и отличната организация. Трима лауреати на „Stars of song” 2018, водени от г-н Чику, ще участват в конкурса „Нека да е лято“ след по-малко от 20 дни в Павликени и съм сигурна, че ще вдигнат изключително много летвата на конкуренцията, защото и тримата са финалисти в различни музикални формати в Румъния. Искам непременно да благодаря и на вокалните педагози – Мила Маврова и Александър Пламенов, подготвили отлично нашите представители Максим Ялнъзов и Василена Василева. Благодарност и към родителите за безрезервната подкрепа“ – сподели още Румяна Начева след завръщането си от Къмпулунг.

Сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново