Куклен театър ВЕСЕЛ покани „Палавата питка”

Публикувано на чт, 22 Ное. 2018
159 четения

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 24 ноември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува спектакълът на  Държавен куклен театър – Сливен „Палавата питка“.  Едно от най-търсените заглавия от афиша на сливенските кукленици ще бъде представено за любителите на театралното изкуство и на търновска сцена. „ Палавата питка “ е драматизация по едноименната приказка за житената питка. Постановката е на режисьора Ивет Лазарова-Торосян, сценографията и куклите са на Диана Узунова, а музиката – на Гергана Василева. За приключенията на палавата питка разказват актьорите Мария Джойкева и Георги Янев.

В основата на спектакъла е идеята за хляба, на който хората не обръщат толкова внимание днес. Хлябът се прави само от брашно, сол и вода –нещо толкова просто, но много важно в нашия живот. Човек не трябва да бъде прекалено самонадеян и горделив – винаги може да си намери „майстора“, който може да го излъже и да го заблуди. Прекалената гордост и суетата никога не водят до добър край…Една от най-известните приказки е разказана с много въображение и чувство за хумор.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.
 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново