Куклен театър “Весел” открива новия си сезон с „Рибарят и златната рибка”

Публикувано на ср, 11 сеп. 2019
423 четения

В съботния афиш на Куклен театър “Весел” на 14 септември от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, търновският куклен театър ще открие новия сезон с „Рибарят и златната рибка“. Сценарият и постановката са дело на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. Автор на маските и куклите е Стефка Кювлиева. Елка Баланова и Веселин Василев играят в атрактивния спектакъл.

„Рибарят и златната рибка“ е тъжно-комична приказна история, която е актуална и до днес, в съвременното ни общество. Лакомията води алчната баба до пълна мизерия. Човек може да се радва и на малкото, което има,  достатъчно е само да съществува любов и разбирателство. Поуката е простичка – ако си много алчен, може да изгубиш всичко! Така че спектакълът е колкото детски, толкова и семеен. Представлението ще очарова зрителите с интерактивната си насоченост. Изненадващ е финалът на приказката, след който децата стават активни участници в спектакъла. Зрителите се превъплъщават в талантливи артисти, чудесни певци и чаровни танцьори. Актьорите разказват своята приказка с изразните средства на кукленото театрално изкуство с много талант и хумор.

Новият театрален сезон ще изненада любителите на кукленото изкуство с много нови заглавия – „Снежанка”, „Спящата красавица” и „Маша и Мечока” на ДКТ – Ямбол, „Тримата глупаци” на ДКТ – Русе, „Грозното пате” и „Славеят” на ДКТ – Сливен, „Щастливият принц” на ДКТ-Търговище, „Червената шапчица” на ДКТ – Габрово са само част от новите заглавия от съботния афиш на Театър “Весел”. След успешното първо издание на международния фестивал „Лято, кукли и приятели” търновският куклен театър продължава своето активно сътрудничество с театри от цяла България.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на “Весел” се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново