Кристияна Кирилова спечели Олимпиадата за изкуства и спорт

Публикувано на пт, 15 Дек. 2017
218 четения

Талантливата Кристияна Кирилова спечели първото място в Интернационалната младежка олимпиада за изкуства и танц. Незрящото момиченце от В. Търново е оставило без дъх гостите в Руския културно-информационен център в София. Младата певица е ученичка в СУ “Ем. Станев” и е оглавила класирането в категория Juniors за участници от 12 до 15 г.
Олимпиадата за изкуства и танц е международен геостратегически проект, по който работи Балканският алианс. В рамките на инициативата се провежда и балканската хуманитарна акция “Изкуство за децата, изкуство за здраве”.
Основна цел на проекта е да се развиват приятелските отношения между България, Балканите, Европа и Русия. Развитие на образованието и възпитание в патриотичното съзнание и солидарност на младежите. Проектът се развива вече втора година в Сърбия с покровителството на Министерство на отбраната и Генералния щаб на страната. В България той набира сила с подкрепата на Россотрудничество и Руски културно-информационен център, Международен младежки алианс, който е член на ООН, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, фондация “Славяни” и др.

Златина ДИМИТРОВА, сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново