Кристиян Менев завоюва 2 сребърни медала на международен фестивал

Публикувано на нд, 24 юни 2018
144 четения

Два сребърни медала завоюва 9- годишният Кристиян Менев от Четвъртия международен фестивал „Вярвай, искай, можеш” в Банкя. Възпитаникът на Арт център „Бест Сингърс” във В. Търново с вокален педагог Петя Кръстева се е преборил за отличия в две от категориите.
Престижният музикален форум събира най-добрите млади изпълнители от страната и чужбина. Организира се от Център за изкуство „Зорница” в София в партньорство с Община Банкя, а от тази година е включен в културния календар на Министерството на културата.
Първият етап на състезанието е предварителна селекция чрез видео клипове от изпълнения на живо, разказа Петя Кръстева. Авторитетното жури допуска до финалния кръг само по 10 участници във възрастова група, което прави конкуренцията изключително оспорвана. Кристиян е одобрен да се състезава в две категории – за българска песен и международен хит. Представил се е във втора възрастова група – за участници от 9 до 11 г. С изпълнения на песните „Сбогом” на Сигнал и хит на испанския певец Луис Фонси малкият търновец е впечатлил членовете на журито. В него са били поканени изтъкнати композитори и изпълнители – Пепи Писарски, Асен Драгнев, младите изпълнители от „Гласът на България” – дуетът Димитър Атанасов и Христо Младенов.
Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново