Кристиана Кирилова от Велико Търново със стипендия от Образователното министерство

Публикувано на вт, 1 сеп. 2020
479 четения

Кристияна Кирилова от В. Търново спечели стипендия от МОН, благодарение на отличното си представяне в международния музикален конкурс “Речни ноти” в Тутракан. Възпитаничката на Музикална школа “Ню войсис” е достигнала максимален бал точки и е впечатлила оценяващите с оригиналния репертоар и отличната си подготовка. 16-годишната изпълнителка е взела участие в най-оспорваната възрастова група, като за представянето си и спечеленото второ място е наградена с диплом, статуетка, едногодишна стипендия от МОН и Специална награда на един от партньорите на конкурса.
“Тази година, поради епидемичната обстановка в страната, музикалният форум протече в два етапа при индивидуалните изпълнители – онлайн и присъствен. От 350 подадени заявки, до присъствения етап бяха допуснати само 42-ма участници, разпределени в пет възрастови групи от страната и чужбина”, сподели вокалният треньор на Криси – Десислава Станкова.
Конкурсът “Речни ноти” е включен в календара на МОН в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Индивидуалните поп изпълнители от 8 до 12 клас получават по една годишна парична стипендия за първо, второ и трето място.
Международният форум с дългогодишни традиции се организира от Община Тутракан и Общински център за извънучилищни дейности – Тутракан.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново