Конкурс на тема “Моят роден град” обяви Регионалната библиотека

Публикувано на ср, 15 Ян. 2020
426 четения

Детско-юношески конкурс “Моят роден град” в областите литература и изобразително изкуство стартира в болярския град. Темата на тазгодишното издание е “Велико Търново – културна и духовна столица на България” и е свързана с официалното обявяване на този факт от 44-то Народно събрание на 12 април 2019 г.
В конкурса могат да участват индивидуално и колективно всички ученици на възраст от 7 до 18 г. от всички учебни заведения на област В. Търново. Те ще бъдат разпределени в три възрастови групи. Първата ще включва участниците от 7 до 10 години, втората от 11 до 14 г. и третата от 15 до 18 г. В срок до 10 март 2020 г. всеки участник има право да представи до две творби в раздел “Поезия”, една творба до три стандартни страници в раздел “Проза” и една живописна или графична творба в раздел “Рисунка”.
На 12 и 13 март те ще бъдат оценени от жури, което ще обяви своите номинации. Отличените ще бъдат представени на 19 март в централната сграда на Регионалната библиотека “П. Р. Славейков” в старата столица. Повече информация във връзка с конкурса може да бъде получена от интернет страницата на библиотеката: www.libraryvt.com. Отличените творби също ще бъдат публикувани там и ще бъдат включвани в празнични изложби през годината.
Конкурсът се организира от Регионално управление на образованието – В. Търново, и Регионалната библиотека, като това е неговото 20-о юбилейно издание.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново