Коледните приключения започват с “Елхата” на сцената на Театър ВЕСЕЛ

Публикувано на чт, 30 Ное. 2023
70 четения

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 2 декември от 11.00 часа в читалище “Искра” във Велико Търново Държавен куклен театър – Търговище, ще представи “Коледен сън” по текстове на Туве Янсон. Постановката е дело на Ивайло Марков, а оригиналната музика е на Диян Димитров.
Спектакълът е една приказка за празника. За това в какво сме превърнали днес празниците и как вместо повод за радост те често пъти се превръщат в една голяма тегоба. За съжаление свързваме празниците много повече с материалното, отколкото с духовното. Това сe случва и в тази приказка. Муминтролите са същества, които не знаят какво е Коледа и никога не са я преживявали, тъй като обикновено спят зимен сън. Този път обаче са събудени от паниката, обхванала всички наоколо по повод празника. И така решават, че Коледа е нещо много страшно, заплашително за тяхр и започват да мислят как да се спасят от нея. Накрая разбират, че всъщност Коледа е прекрасен празник, на който всеки прави нещо хубаво за другия.
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с Читалище “Искра”. За още информация – 0878/790 549.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново