Килифарските танцьори отново завоюваха отличия

Публикувано на ср, 2 окт. 2019
597 четения

Преди броени дни танцовата формация от Килифарево се завърна с две отличия от два фестивала. Формацията се е представила в Националната фолклорна среща “Автентичност и съвремие” в град Попово, където е завоювала първо място и златен медал в категория “Танцово изкуство” – обработен фолклор над 18 години.

Във фестивала са участвали 2600 участника от различни възрастови групи, а фестивалът се е провеждал на две сцени. Формацията се е представила с два танца – “Шопски” и “Северняшки” по хореография на Марио Владимиров.

В същият ден момичетата от град Килифарево са покорили и сцената на село Водица, община Попово. Където за седма поредна година се е провел фестивалът “С хоро и песен във Водица всяка есен”. Над 1000 певци и танцьори са взели участие във фестивала, а килифарската формация е грабнала второто място и сребърния медал в категория “Танцово изкуство” – обработен фолклор над 18 години.

Ръководителят споделя, че е изключително доволен от формацията и е горд с това, че все още няма и една година създаването на формацията, а вече имат зад гърба си доста отличия, купи и медали.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново