Камен Донев гостува в Горна Оряховица със спектакъла си “За народното творчество”

Публикувано на чт, 10 сеп. 2020
341 четения

Камен Донев гостува в Г. Оряховица с хитовия си авторски моноспектакъл “За народното творчество”. Той ще излезе на сцената на Летния театър на 23 септември от 20 ч. Зрителите в железничарския град ще станат свидетели на забавна комбинация от песни, танци, импровизации и примери от живота.
От премиерата на 16 октомври 2007 г. до сега спектакълът е изигран около 450 пъти. Любими реплики от представлението се разнасят от уста на уста из цяла България и извън пределите ѝ… като народно творчество. Камен Донев взриви от смях десетки български градове. Той е единственият изпълнител, препълнил Зала 1 на НДК и нейните 4 хил. седящи места цели 14 пъти, при това с едно и също заглавие. От смях се превиваха и сънародници, и чужденци в Москва, Санкт Петербург, Берлин, Люксембург, Виена и Брюксел. От престижния Международен театрален фестивал “Золотой Витязь” в Москва актьорът се завърна с бронзова статуетка. Моноспектакълът получи признание и на всички театрални фестивали в България.
“Темата, с която ще се занимаем, е: преоткриването на народното творчество и широкото му прилагане в ежедневието за подобряване здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората. Народните песни и танци могат да помогнат за справянето с житейските несгоди, стреса, самотата, скуката, проблеми с двигателно-опорния апарат, умората, негативните емоции, общуването”, казва Камен Донев в своя моноспектакъл.
Организаторите на проявата от Импресарска къща “Вер-ди Арт” предупреждават, че заглавието не е подходящо за лица под 14 години. Билети могат да бъдат закупени от касата на горнооряховското читалище “Напредък”.
Николай ВЕНКОВ
сн. kamendonev.com

loading...
Пътни строежи - Велико Търново