Калин Вельов впечатлен от срещата си с “Джуниър бенд”

Публикувано на ср, 27 ян. 2021
887 четения

Калин Вельов гостува на младите музиканти от “Джуниър бенд” към СУ “Емилиян Станев” във В. Търново. Впечатлен от появата им във видеоклипа към песента на Графа “Ти грееш”, депутатът и член на парламентарната Комисия по културата и медиите пожела да се срещне с талантливите инструменталисти. Първоначално той дори помислил, че не са от България и се изненадал, че в страната ни съществува такъв тип ученически състав.
“Когато разбрах, че групата е от В. Търново, веднага поисках да ми насрочат среща, за да посвиря с нея. Изключително много се зарадвах като видях тези талантливи деца. Като барабанист останах впечатлен от малката мулатка на перкусиите. На нея дори смятам да отделя време за един отделен урок. Като гледка ми се запечата и едно малко дете, което свиреше на огромен духов инструмент, зад който не се виждаше”, разказа въодушевен музикантът. Той увери, че ще им гостува отново, за да посвирят пак заедно и да направят един уъркшоп.
“Възхитен съм и от техния диригент и ръководител – Йордан Цветанов, който работи със завидно постоянство и дава максимума от себе си. Смятам, че този състав има много добро концертно бъдеще. Те са една уникална форма за България”, каза още Вельов.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново