Калин Василев представя книгата си “От изгрев до нож”

Публикувано на чт, 7 Февр. 2019
383 четения

На 7 февруари предстои второто представяне на стихосбирката “От изгрев до нож”, чрез която Калин Василев “показва” на хората душата си. Авторът е познато име във В. Търново, тъй като е вдъхновител на стотици хора в областта, които станаха част от организацията му “Tarnovo RUNs”. До сега той се грижеше за здравето на тялото, а с книгата си провокира мисълта и чувствата.
Първото представяне на сборника бе в камерна обстановка, а огромният интерес и недостатъчните места наложили още едно събитие, което ще се състои днес в игротека Cybar от 20 ч., а входът за всеки желаещ е свободен. “Отзивите, които получавам, са страхотни. Много хора казват, че това е най-вълнуващото представяне на книга, което са виждали, тъй като не е типично четене. Направихме аудио-визуално пътешествие, пренасяш се чрез живата музика. Получих и една градивна критика, че не съм предупредил гостите да си подготвят носни кърпички, защото е било наистина емоционално за тях, което много ме радва – успели са да изживеят това, което съм искал да им предам чрез творбата си”, споделя Калин. Представянето започва с монолог на Калин, след това се прожектират избрани видеоклипове, съпроводени с жива музика – китара и пиано. Във видеоклиповете има много природни кадри, които пренасят посетителите на прекрасни места. “Кадрите пренасят човека там, за където говори поемата, защото често поемата говори за житни поля, скрити тайни гори, така че има и много природна насоченост, много цветни красиви картини, каквато е и корицата на книгата”, разказва младият творец.
В “От изгрев до нож” са включени над 60 произведения, които авторът определя като поетична проза. Разделени са на две части – за изгрева на една любов и за болката, която следва края ѝ. Всички произведения са вдъхновени от личното преживяване на една голяма и силна любов, споделя Калин. Разказват за преживяванията, съдържат разговори и са запечатали в себе си емоции, които чрез цветното представяне успяват да достигнат пълноценно до читателите. Към 20 произведения в книгата има и записани видеоклипове, които ще бъдат достъпни чрез QR кодове, разпечатани на страниците до тях. В някои от видеата са записани Калин и негови приятели, които четат стиховете, в други е подбрал кадри и музика, които смята, че допълват думите му, за да могат читателите да се потапят в поезията, придружена от кадри и музика, дори и след грандиозното представяне.
Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново