Изложбени зали “Рафаел Михайлов” представят изкуството на графиката

Публикувано на пн, 21 сеп. 2020
170 четения

Изложба “Изкуството на графиката” представя във В. Търново едни от най-добрите творби на този художествен раздел. Експозицията включва едни от най-известните за историята на българското изкуство графични листи, създадени в периода от 30-те години на ХХ век до днес и обхваща всички класически техники на гравиране и репродуциране.
“Изложбата представя творби от колекцията на проф. д-р Чавдар Славов, събирана в продължение на години. В нея са включени автори, чието творчество се вмества почти в едно столетие, така че тя може да бъде наречена представителна за българската графика”, казва кураторът на събитието ас. д-р Николина Джановска.
Изложбата е уникална по начина си на подбор и би била интересна както за ценителите и познавачите на магичното изкуство графика, така и за изкушените любители, като ще им даде добра възможност за запознаване отблизо с творчеството на различни поколения български графици, смятат организаторите.
Експозицията ще бъде открита на 24 септември от 17,30 ч. в Зала 1 на Изложбени зали “Рафаел Михайлов”. Тя е част от Културния календар на Община В. Търново и се осъществява със съдействието на Факултет по изобразително изкуство към Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново