Издателства дариха близо 600 нови книги на читалище “Надежда-1869”

Публикувано на вт, 23 февр. 2021
219 четения

Близо 600 нови книги дариха 14 български издателства на библиотеката на читалище “Надежда-1869” във Велико Търново. Книгите са предимно художествена литература за деца и възрастни. Дарението включва и книги от областта на популярната медицина и приложната психология, речници, учебни помагала и заглавия на английски език. Почти 90 процента от книгите са нови, допълва библиотекарят Ивелина Митева.
Всяка година тя и нейната колежка Бисера Дживодерова пускат писма до родните издателства с молба за дарения и по този начин библиотеката осигурява на своите читатели нови и интересни книги. Тази година получават такива от издателства от София, Плевен и Бургас.
Столичното издателство “Кронос” тази година е направило най-мащабното дарение от 169 книги – помагала за основното училище.
Издателство “Еднорог” е другият сериозен дарител, както и “Милениум публишинг”, “Распер” и “Фама”. Някои от тези книги са българска и световна класика, която учениците и студентите изучават и са сред най-търсените, отчитат от библиотеката.
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново