Иван Юруков гостува с постановка по Яворов и Талев във Велико Търново

Публикувано на пт, 1 сеп. 2023
1122 четения

Актьорът Иван Юруков ще се превъплъти в образа на българския революционер Гоце Делчев в театралната постановка „Илинден“, която ще бъде представена в Летния театър във В. Търново на 23 септември от 20 ч. Спектакълът на Драматичен театър – Ловеч, е по текстове на Пейо Яворов и Димитър Талев, и е със специалното участие на популярния актьор, познат на зрителите от ролите си във филмите „Откраднат живот“, „Дъвка за балончета“, „Столичани в повече“, „Забранена любов“ и др., както и от сцените на Народен театър “Иван Вазов”, Сфумато, Сатиричен театър и др. През 2008 г. Юруков получава награда от Министерството на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура, номиниран е неколкократно за престижните театрални награди „Аскеер“ и „Икар“.
“Наричат го „Канатлъ шейтан“ – Хвъркатият дявол. Подписва писмата си с името Ахил. Това е Гоце Делчев – героят на един народ, който дава много жертви, за да извоюва свободата си. Спектакълът проследява неговата история през бурните и жестоки времена, когато Македония все още е под турско робство и започва подготовката на Илинденско-преображенското въстание”, анонсират постановката на Биляна Петрова от Ловешкия театър. В спектакъла участват още: Петко Венелинов, Марина Георгиева, Богомила Николова/Боряна Бабанова, Нина Суванджиева, Диана Спасова, Марина Атанасова, Радослав Тодоров, Георги Трайков, Петър Стойчев и Явор Костов.
Постановката е подходяща за ученици, а за групи има отстъпка от цената на билетите, които са по 15лв., 20 лв. и 25 лв. и вече са в продажба в Билетния център на ул. „Асен Златаров“ ?5, срещу бариерата на служебния паркинг на МДТ „Константин Кисимов“ във В. Търново.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново