Иван Керековски представя класически концерт за пиано

Публикувано на вт, 22 сеп. 2020
112 четения

Младият музикант Иван Керековски представя във В. Търново класически концерт за пиано “Есенна привечер от Бетховен до Владигеров”. Събитието ще се проведе на 26 септември от 18 ч. в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” и ще включва творби на Лудвиг ван Бетховен, Роберт Шуман, Йоханес Брамс и Панчо Владигеров.
Иван Керековски е израснал в семейство на музиканти. Започва обучението си по музика в НМУ “Л. Пипков” в класа по пиано на Мили Белчева. До завършването си през 2010 г. печели награди от конкурси по пиано и камерна музика като “Виенска класика”, “Лист-Барток”, “Млади виртуози”, “Класика и съвременност” и др. Носител е на “Изключителна стипендия” на фондация “Комунитас”. Гостува на фестивалите “Варненско лято”, “Салон на изкуствата”, “Софийско лято” и “Европейски музикален фестивал”. Участва и в майсторски класове на Емил Наумов във Франция, Имре Роман в Унгария, Пол Бадура-Шкода в Белгия и на Ансамбъл “Модерн” в Австрия.
Завършва Кралската консерватория в Брюксел през 2015 г. при Боян Воденичаров. Негови преподаватели там са още Томас Дилченс, Антон Куерти, Алексей Любимов, Давид Долан, Фредерик Ржевски и др. По това време представя солови и камерни концерти в Брюж, Брюксел, Антверпен и София. През 2012 г. кметството на Брюксел му присъжда престижната награда “Вокасио”. След дипломирането си се установява в България и активно концертира със солови рецитали и с камерни състави в България и из Европа. Бил е солист на Софийската филхармония, Видинска филхармония, Оркестъра на Класик ФМ радио и на Габровския камерен оркестър.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново