Италиански стил в боса нова ритъм с Никола Конте в Летния театър на Велико Търново

Публикувано на пт, 15 сеп. 2023
274 четения

На 24 септември, неделя, есенен полъх с италиански привкус, боса нова ритъм и джаз звучене ще очароват публиката във Велко Търново.
Концертът на световноизвестния италиански музикант и неговия латино джаз бенд е от 19,00 часа с вход – свободен.
Събитието е подарък за жителите и гостите на града от Община Велико Търново и е част от програмата за отбелязване на 115 години от обявяване Независимостта на България.
За ценителите на стойностните ритми Никола Конте е добре познат като най-успешният италиански джаз продуцент, изпълнител и диджей през последните 20 години.
Италианецът от град Бари е известен с въвеждането на иновативен стил на асид джаза. Създател е на културното движение Fez – истинска смесица от няколко креативни музиканти и приятели, със сходни интереси към културните проблеми, емоционални мечтатели, джаз ентусиасти, ценители на “nouvelle vague”, натрапчиви колекционери на винили, дизайнерски и графични експерти, хора, луди по културния ритъм и книги, написани от революционери като Жан Пол Сартр и Борис Виан.
Конте въвежда иновативен стил на асид джаз, като музиката му съчетава боса нова теми и мелодии, извлечени от италианската филмова музика на 60-те години на миналия век, с етническа индийска музика. Колаборациите, които умело поднася на публиката, галят сетивата.
Първият албум на Никола Конте се нарича Jet Sounds и е издаден през 2000 година.
Сингълът Bossa Per Due придобива международно признание и същевременно е ъндърграунд хит. През 2004 година, френският филиал на гиганта Blue Note.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново