Ирландци, сърби и гърци ще свирят на “Миндя рок фест” 2019

Публикувано на пт, 2 авг. 2019
529 четения

Групи от Ирландия, Сърбия и Гърция ще свирят на сцената на “Миндя рок фест” заедно с българските си събратя. И тази година организаторите на фестивала очакват да съберат многобройните почитатели на блуса и рока. Селцето от 11 години е притегателен център за меломаните и за два дни в годината се превръща в столица на музиката.
Фестивалът ще се проведе на 23 и 24 август. В петък първи на сцената ще излязат старите муцуни от В. Търново “A. C. P. C.”, а след тях ще свирят “Rock’n’Roll train”. Трети ще са “SoulBmoll”, които жителите и гостите на старата столица успяха да видят на тазгодишното издание на “Дикси джаз фест”. В първата вечер международното участие ще е в лицето на ирландците “Jamie McDonald & The Number Nein” и “Cotton Pickers” от Сърбия.
Вторият фестивален ден ще предложи музиката на “The Drivers”, “Krekhaus”, “Магистри” и “Sakis Dovolis Trio” от Гърция. Последни на сцената ще свирят легендите на българския блус и рок Васко Кръпката и “Подуене Блус Бенд”.
“И този път сме забъркали коктейл от нови и познати имена в чест на великия дълбок блус. Хващайте приятели, деца, китари и палатки и тръгвайте към Миндя. Както винаги, входът е безплатен, а студената бира и вкусното хапване гарантирани”, приканват организаторите на феста.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново