Интерактивна изложба представя славната ни история във Велико Търново

Публикувано на пт, 8 Ное. 2019
209 четения

Интерактивна изложба с картини, предмети и съкровища, която представя славната българска история, ще гостува във В. Търново. Посетителите на експозицията ще могат да се включат в различни интерактивни занимания, независимо от възрастта си. Те ще имат възможността да видят и пипнат дрехите, които са носели предците ни, съдовете, с които са боравили, и оръжията, с които са се сражавали. Целта е бъдещите поколения на България да бъдат запознати с величието на страната ни през вековете.
Интересната сбирка ще бъде представена от 26 до 30 ноември в Изложбени зали “Рафаел Михайлов”, където жителите и гостите на старата столица ще могат да се запознаят с величието на нашите предци. Турнето, озаглавено “Историческо величие”, се провежда за първи път в България и показва възхода и развитието на цивилизациите по нашите земи. до юни 2020 г. то ще премине през всички 27 областни града в страната.
“Да си българин, не е етническа принадлежност, а титла, която трябва да се заслужи. Целта на турнето е хората в България да си спомнят, че да бъдеш български герой, е въпрос на личен избор. Избор, който ние правим всеки ден. Картините, скулптурите, съкровищата и интерактивните занимания, представени на изложбата, показват с примери от историята, че всичко зависи от свободата на избора ни”, споделя Ангел Тодоров, създател и инициатор на “Историческо величие”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново