Играят спектакъл по Чехов на сцената на “Арт лято”

Публикувано на вт, 25 авг. 2020
175 четения

Моноспектакълът “Грехове наши” по разкази на Чехов представят на великотърновска сцена Калина Липовска и деца от школите по изкуства при Младежкия дом в старата столица.
Пиесата на режисьорката Симона Попова е за малките грехове на малките хора, а телеграфният стил на спектакъла преплита специфичния за майстора на късия разказ “смях през сълзи”.
Сценичното изпълнение е в ръцете на Калина Липовска, Мартин Ромеов и Грета Георгиева. Драматургично свързаните разкази в представлението са “Смъртта на чиновника”, “Драма”, “Спи ѝ се” и “Нечиста работа”. Неслучайно в началото на “Грехове наши”, докато Дяволът и Ангелът са в поредния си “танц”, звучи монологът на Нина Заречная от “Чайка”, изпълнен от Мариус Куркински.
“В пиесата се разглежда вечният конфликт между Човека, Бога и Дявола във всеки от нас. Конфликт, в който всеки има избор, защото във вселената остава постоянен и непроменен само Духът”, казва режисьорката Симона Попова.
Пиесата ще бъде представена на сцената на “Проект Арт лято” до Художествената галерия “Борис Денев” на 27 август от 21 ч. Спектакълът се посвещава на 170-ата годишнина от рождението на големия руски писател и майстор на късия разказ А. П. Чехов и се реализира със съдействието на Община В. Търново, с подкрепата на Арт асоциация “Водолей” и актьора Веселин Калановски.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново