Играят на Трапезица пиесата “12-а нощ”

Публикувано на пт, 14 Сеп. 2018
174 четения

Пиесата “12-а нощ” от Уилям Шекспир ще бъде представена на крепостта “Трапезица” във Велико Търново. Идеята е на Великотърновско дружество за приятелство България – Япония и Сдружение “Театър Вятър”. Спектакълът, който е направен с финансовата подкрепа на Програма “Изкуство и култура” на Общината и съдействието на Регионалния исторически музей, ще се играе на 18 септември от 19 часа.
Режисьор на спектакъла е Валерия Вълчева. “Може да се приеме, че това е една романтична комедия, но не в стил американски филм. Не трябва да забравяме, че по времето на Шекспир романтизмът още не е настъпил и в пиесата се чува грубият, но оздравителен ренесансов смях на човеци, на които е позволено да прекрачват границите в тази единствена в годината 12-а нощ”, коментира режисьорката.
Шестима са актьорите, които участват в спектакъла. Повечето от тях великотърновската публика вече видя и хареса в гастролиращите спектакли “13-ият месец” по Гео Милев и “Аничка Палечка и Хуберт Сламения” по Витезслав Незвал. Те ще изиграят по две и повече роли с преобличания, поясни още режисьорката.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново