Художнички зарадваха с красив стенопис родилките в горнооряховската болница

Публикувано на пт, 4 февр. 2022
3166 четения

Художничките от GIART Невена Лефтерова, Евгения Лефтерова и Нина Ковачева зарадваха родилките в общинската болница “Св. Иван Рилски” в Г. Оряховица с нов триизмерен стенопис. Той се намира във фоайето на акушеро-гинекологичното отделение. Творбата е посветена на всички майки, дарили живот, и изобразява родилка с дете около която цъфтят цветя и летят пеперуди и птички.
“Благодарим за доверието, търпението и желанието на директора на болницата д-р Иван Иванов, на началника на родилно отделение д-р Михаил Милатович и на всички хора, които съдействаха за осъществяването на този проект”, споделиха талантливите момичета от GIART.
В началото на месец декември миналата година художничките разкрасиха Ритуалната зала на родилното отделение, където се снимат всички родители с новородените си деца. Още тогава те и ръководството на болницата в Г. Оряховица заявиха своето желание да бъде разкрасено и самото родилно отделение. Бъдещите планове на момичетата са да продължат да създават такива уютни пространства и в други лечебни заведения в цялата страна. Искат да направят това най-вече в родилните домове и детските отделения, като поне веднъж в годината отделят от времето си за създаването на по-приятна атмосфера за болните.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново