Христо Гърбов играе Големанов на сцената на МДТ “Константин Кисимов”

Публикувано на вт, 18 ян. 2022
254 четения

Популярният български актьор Христо Гърбов се превъплъщава в емблематичния образ на Големанов на сцената на МДТ “Константин Кисимов” във В. Търново. Неостаряващата комедия на Ст. Л. Костов, поставена за първи път през 1928 г., но продължаваща да е актуална и днес, ще бъде представена на 31 януари от 19 ч. В пиесата участват още актьорите: Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Любомир Кънев, Милен Димитров, Надя Банчева, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Тони Тончева, Ясена Господинова и Евгения Явашева. Режисьор на постановката е Орлин Дяков.
Неслучайно след Бай Ганьо Големанов е най-популярният български литературен герой. Той предизвиква не само смях, но и възмущение, защото е олицетворение на вманиачения кандидат за министерско кресло. Големанов е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава и въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже. С критичния си патос и ярки, колоритни образи, със стегнатата си композиция и лаконичен диалог пиесата на най-големия български комедиограф Ст. Л. Костов остава най-ценното завоевание на нашата сатирична литература за всички времена. Неслучайно през годините в образа на Големанов са влизали едни от най-добрите български комедийни актьори, а постановката е поставяна в много театри в цялата страна.
За присъстващите на спектакъла ще се изисква притежание на зелен сертификат и спазване на всички противоепидемични мерки, припомнят организаторите на събитието.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново