Хитрата Лисанка” гостува на сцената „Лято, кукли и приятели”

Публикувано на чт, 20 авг. 2020
73 четения

Театър ВЕСЕЛ посреща поредния спектакъл от програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” на 22 август, събота, от 11.00 часа на открита сцена „Арт Лято” до художествена галерия „Борис Денев” във Велико Търново. Входът е свободен.

Фондация „Арте Вива” (София) ще представи „Хитрата Лисанка”. Постановката на спектакъла и музикалната селекция са дело на Ваня Иванова, а сценографията и куклите – на Емелияна Тотева. В представлението участва Симона Нанова.

“Хитрата Лисанка си живее добре  – хем си мързелува, хем си добрува! И винаги успява да се измъкне. Пътешества от приказка в приказка и не се притеснява, че предава най-добрия си приятел, че е несправедлива или безсърдечна. Но, … „който хитрува, трябва да си пази опашката“. Ще успее ли Лисанка да я опази? Ще замете ли пак следите си,  или ще си получи заслуженото?”, посочват авторите на спектакъла.

След спектакъла „Хитрата Лисанка” всеки зрител ще попълни анкета, в която може да посочи най-добрия спектакъл от фестивалната програма. Представлението, получило най-голям брой гласове, ще бъде обявено на 29 август на закриването на фестивала.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Всички представления са с вход свободен.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново