Гран при и осем първи места грабнаха през юни певците на “Елита”

Публикувано на вт, 2 юли 2019
209 четения

Много призови места спечелиха през първия летен месец малките таланти на Музикална школа “Елита” от В. Търново. В началото на юни 8-годишният Иван Мишев завоюва първо място на Международния конкурс на изкуствата “Радост на брега” в Созопол с песните “Мама” и “Снег”.
Андрей Видев, който е на 7 г., спечели Гран При на 29-ия Национален конкурс за детска песен “Искричка” в Казанлък. “Конкурсът се проведе в рамките на Празника на розата. В него взеха участие 30 деца, разделени на две възрастови групи 4-5 и 6-7 годишни”, обясни ръководителят на музикална школа “Елита” Петя Василева, която като директор на Международния конкурс “Звукът на времето” е била поканена да бъде част от журиращата комисия. На първо място в Казанлък са класирани Венцислав Станчев на 7 г. с песента “Балонче хвърковато”, 6-годишният Никола Русев с песента “Автомобил”, Виктор Стоядинов на 6 г. “Локва ква”, Никол Чукарова на 7 г. с песента “Мила мамо”.
На второ място журито класира 6-годишиния Валери Цветанов с “Лесна работа”, 6-годишната София Недялкова с песента “Зайче”, 4-годишната Анастасия Стоядинова с “Ало, ало, слънчице”, 6-годишната Ема Димитрова с “Жаба жабурана”. Трето място взеха София Веселинова на 7 г. с “Патешка аптека” и Даниел Ангелов – 6 г. с “Крокодил”, и 5-годишната Преслава Кирова със “Зайче”.
На Международния конкурс “Свят, изкуство и море”, който се проведе в Курортен комплекс “Златни пясъци”, първи места завоюваха 10-годишната Моника Иванова с песните “Try everything” и “Hallo” и Габриела Делева на 11 г. с песните “За тебе бях” и “All of me”. В конкурс от студио “Елита” участваха още Йоана Гърбова и Никита Рачева, които се класираха на второ място.
Петя Василева разказа още, че летният музикален лагер на музикалната школа се е провел от 17 до 21 юни в Еленския балкан. “Там децата изнесоха и първия си горски концерт на сцена в гората. На 20 юни с много песни – солови, групови, трио, квартети, както и изпълнения на пиано, на площад “Христо Ботев” в град Елена, с подкрепата на НЧ “Напредък 1863”, се проведе и Годишният концерт на Музикална школа “Елита”. В него участваха 40 деца – певци и инструменталисти”, отбеляза Василева.
След завръщането си в старата столица певците на “Елита” отправиха специален поздрав с песента “Велико Търново” на церемонията по връчване на годишните награди на най-добрите учители и ученици в Регионалното управление на образованието.
На 22 юни вокална група “Елита” със солист Андрей Видев участва в Детския музикален фестивал на изкуствата “Раховче” в Г. Оряховица, на който беше връчена грамота, цветя и награда за Музикална школа “Елита”.
В края на месеца представителите на великотърновската музикална школа се представиха отлично и на Международния детски фестивал “Звездна дъга” във Варна, където Кристияна Иванова на 5 г. с класическо пиано получи Поощрителна награда, а с Трета награда се завърна Преслава Кънчева, която преди това се представи и на Фестивала-конкурс “Вярвай, искай, можеш” в Банкя.
Весела КЪНЧЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново