Гъдуларите от СУ “Ем. Станев” спечелиха пет награди от престижен конкурс в Русе

Публикувано на пн, 18 мар. 2019
407 четения

Пет престижни награди спечелиха гъдуларите на СУ “Емилиян Станев” на XII Национален конкурс за изпълнители на народна музика “Дунавски славеи” в Русе. Възпитаниците на преподавателката Веска Илиева се представиха изключително силно на първия конкурс за годината. Учениците трябваше да се преборят с обща категория със специализираните училища по народна музика НУФИ – гр. Котел, от гр. Пордим и Варна.
Калоян Вашков от 6а клас спечели първа награда и стипендия за даровити и изявени деца. Трета награда и стипендия към Министерство на културата за деца с изявени дарби получи Пламенна Пехливанова от 6 а клас.
Първа награда в първа възрасртова група бе присъдена на най-малката гъдуларка Ния Илиева от 4 а клас. Дуетът на Данаил Йорданов и Калоян Вашков получи първа награда, предизвиквайки бурни аплодисменти и поздравления от проф. акад. д-р Милчо Василев – ректор на АМТИИ – гр. Пловдив, който бе председател на журито.
Квинтет “Дзигулица” – Ния Илиева, Пламенна Пехливанова, Ива-Нелла Цанева, Калоян Вашков и Данаил Йорданов, се класира на второ място в раздел за камерни инструментални групи.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново