Габровец представя дебютната си книга в старата столица

Публикувано на вт, 12 Мар. 2019
191 четения

Пътешественикът Ангел Иванов от Габрово представя дебютната си книга “Техническа проверка” във В. Търново. Сборникът с разкази излезе в края на 2018 г. и вече има няколко презентации в София, Стара Загора, Габрово, Ловеч и др. В книгата са събрани близо 50 истории, написани през последните 12 години от пътешествията на автора. Книгата ще бъде представена два пъти във В. Търново. Първата среща с публика е днес – 12 март, от 16,00 ч. в Зала “Европа” на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Авторът ще представи пред студентите освен откъси от книгата и визуална презентация със снимки от местата и събитията, описани в “Техническа проверка”. По този начин Ангел Иванов цели да накара присъстващите да съпреживеят неговите пътувания из България, Балканите, Божи гроб, Светите земи, Атон, Европа и Азия. Организатор на университетското представяне е Евгени Коев, който стои и зад предстоящия през месец юли Поклоннически поход “Светият път” от В. Търново до Рилския манастир по пренасяне мощите на св. Йоан Рилски.
Второто представяне на книгата е от 18,30 ч. в популярен търновски клуб. В него ще вземат участие журналистът и продуцент Димитър Върбанов и музикантът и изкуствовед Цветомир Цанков.
Ангел Иванов е роден в Габрово през 1988 г. Възпитаник е на Национална Априловска гимназия. Преминава през всички детско-юношески формации на местния футболен отбор “Янтра”. Завършва “Журналистика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, където е един от създателите на студентското радио “Реакция”. Няколко години е телевизионен сценарист в различни предавания, сред които “Ку-Ку Презареждане”, “Господари на Ефира” и др. Негови публицистични и художествени текстове са публикувани в немалко печатни и онлайн медии, сред които списание “Джамборе”, сп. “Мениджър”, Webcafe, Actualno, КлинКлин, портал Православие.бг, Кинематограф.бг и др.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново