Фотоизложба показва лицето на трагедията в Турция и Сирия

Публикувано на ср, 8 мар. 2023
103 четения

Изложба, представяща 40 фотографии от три града в епицентъра на унищожителните земетресения в Турция и Сирия, ще бъде подредена в Художествената галерия “Недялко Каранешев” в Г. Оряховица. Кадрите са запечатани от спасителя Мирослав Маринов и оператора Пламен Иванов и показват лицето на трагедията, станала в началото на месец февруари и променила хиляди човешки съдби.
Младши инспектор Мирослав Маринов е старши спасител и част от служителите от сектор “Специализирани оперативни дейности” при Регионалната дирекция на “Пожарна безопасност и защита на населението” – В. Търново, които участваха в 11-дневна спасителна мисия след опустошителното земетресение в Турция в два от засегнатите градове – Бесни и Адъяман. Пламен Иванов е видеооператор, член на Съюза на българските журналисти от 18 години. Работил е у нас и в чужбина, отразявайки важни световни събития за не една телевизия. В продължение на десет дни той беше командирован от Нова телевизия в най-засегнатия район от земетръса в Турция – град Антакия, намиращ се на границата със Сирия, посочват организаторите на събитието.
Изложбата, озаглавена “Апокалипсис по Рихтер”, ще бъде открита на 16 март от 18 ч. Тя е организирана от Община Г. Оряховица, Съюза на българските журналисти във В. Търново и спомоществуватели.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново